Společnost CyberArk byla založena v Izraeli roku 1999. V roce 2015 společnost oznámila plány na akvizici soukromě vlastněné společnosti Viewfinity se sídlem v Massachusetts, která se specializovala na správu oprávnění a software pro správu aplikací. V roce 2017 získala společnost Conjur Inc., která zajišťuje přístup pro vývoj softwaru a týmy IT, které vytvářejí cloudový software.

Účelem obou obchodů bylo pomoci společnosti CyberArk nabídnout kompletnější bezpečnostní řešení, což je podařilo.

CyberArk Software Ltd. dnes sídlí ve městě Newton, státu Massachusetts ve Spojených státech a stala se v roce 2014, veřejně obchodovatelnou společností.

Je jedním z hlavních průkopníků trhu a zůstává lídrem v zajišťování zákazníků proti kybernetickým útokům, ke kterým útočníci používají odcizené identity privilegovaných uživatelů a útočí na důležitá podniková aktiva. K ochraně privilegovaných účtů, využívá patentované technologie digitálního trezoru.

Dnes společnost CyberArk přináší novou kategorii cílených bezpečnostních řešení, která pomáhají svým zákazníkům přestat reagovat na kybernetické hrozby a dostat se před útočníky tím, že  elimunují případné hrozby tohoto vektoru dříve, než dojde k nenapravitelným škodám na provoz a renomé zákazníka.

Technologie CyberArk poskytuje:
  • Centrální řešení pro bezpečné ukládání a používání privilegovaných účtů s plným právem k vykonávání zásadních změn v systémech. Tyto účty jsou chráněny tak, že uživatel, který chce daný účet použít, nikdy nezná heslo a je monitorován nad aktivitami, které vykonává při použití privilegovaného účtu. Tímto jsou izolována citlivá spojení citlivá spojení a je možné je v případě potřeby automaticky odpojit (CyberArk Core Privileged Access Security).
  • Řešení, které eliminuje používání pevně zapsaných hesel ve zdrojových kódech nebo skriptech. Skripty, které mají ve svém obsahu zapsané přihlašovací jméno a heslo jsou velice slabým bodem. CyberArk tuto slabinu řeší stejně jako uživatelské účty. Jméno a heslo je bezpečně uloženo v sejfu a script má v sobě zapsaný proces pro vyzvednutí. Tím pádem se již nejedná o slabinu, jelikož přihlašovací údaje nebudou známé ani v případě zneužívání scriptů (CyberArk DevOp and Apps Security Management).
  • Řešení za použití agenta, které chrání koncové systémy tak, že odebírá vysoká oprávnění z koncových stanic. Zamezí se tím zneužití koncové stanice, či spuštění neoprávněného SW jako například Malware, Ransomware, či prosté zneužití Hash hesel uživatelů. Pro případ potřeby lze umožnit uživatelům propůjčení oprávnění na základě předem schváleného požadavku (CyberArk Endpoint Least Privilege, App Control and Credential Theft Protection).
Přesunout se na začátek